ÚZSVM v Českých Budějovicích našel využití pro budovu, převzatou od policie

25.02.2018 21:37

Územní pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) České Budějovice převzalo od Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje budovu v Dobrovodské ulici v Českých Budějovicích.

ÚZSVM v Českých Budějovicích našel využití pro budovu, převzatou od policie
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Budova se nachází v uliční zástavbě rodinných domů. Její dlouhodobě nevyužívání policií se však podepsalo na technickém stavu objektu.

Po učinění nabídky na využití budovy neprojevila o objekt zájem žádná organizační složka státu ani státní instituce. ÚZSVM však v poměrně krátkém čase našel nového uživatele: Budova byla ve výpůjčce předána Hospici sv. Jana N. Neumanna Prachatice, aby zde mohlo vzniknout odloučeného pracoviště Domácího hospice sv. Veroniky v Českých Budějovicích.

Posláním hospice je poskytování péče seniorům nebo pacientům, kteří si přejí zůstat v domácím prostředí, v kruhu svých nejbližších či blízkosti rodiny i ve vysokém věku nebo při velmi vážné nemoci.

Před zahájením provozu bylo nutno provést základní údržbu budovy, kterou zajistili pracovníci hospice na své náklady. ÚZSVM jim v tomto poskytl potřebnou součinnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…