ÚZSVM v Hradci Králové dovedl do cíle téměř šedesát církevních sporů

07.08.2018 12:46

Právní zástupci Úřadu pro zatupování státu ve věcech majetkových v Hradci Králové jsou účastníky ve více než sto padesáti soudních řízeních, ve kterých je rozhodováno na základě zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi a náboženskými společnostmi.

ÚZSVM v Hradci Králové dovedl do cíle téměř šedesát církevních sporů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Od účinnosti tohoto zákona se u soudů v působnosti Krajského soudu v Hradci Králové i samotného krajského soudu zúčastnili celkem 171 soudních řízení, z nichž v 59 případech je řízení pravomocně skončeno. Ze skončených soudních řízení v sedmnácti případech žalobám soudy nevyhověly (deset zamítnutí, čtyři stažení návrhu a ve třech případech částečné zamítnutí). Převážně se jednalo o žaloby na přezkoumání správního rozhodnutí a žaloby na vydání movitých věcí.

ÚZSVM je účastníkem řízení zejména z titulu povinné osoby k vydání majetku, anebo povinnou osobu v řízení zastupuje. Soudní řízení, jejichž předmětem je majetkové vyrovnání s církvemi a náboženskými organizacemi, jsou odborně velmi náročná a o jejich výsledek se mnohdy zajímá i širší veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…