ÚZSVM v Hradci Králové prošetřuje majetek nedostatečně identifikovaných vlastníků

28.02.2020 22:01

V rámci šetření vlastnického práva k majetku, zapsanému v katastru nemovitostí na nedostatečně identifikované vlastníky, podal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Hradci Králové za poslední čtvrtletí minulého roku k příslušným soudům návrhy na dodatečná projednání pozůstalosti po 33 osobách, kterými je dotčeno 113 majetkových položek. U dalších sedmi subjektů, kterých se týkalo 41 majetkových položek, bylo zjištěno, že jde o majetek státu.

ÚZSVM v Hradci Králové prošetřuje majetek nedostatečně identifikovaných vlastníků
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jednalo se především o šetření provedená z podnětu Státního pozemkového úřadu v návaznosti na provádění komplexních pozemkových úprav, a dalších subjektů, jako např. obcí, Povodí Labe či Ředitelství silnic a dálnic, kterým nevyřešené vlastnické vztahy brání ve výkonu působnosti.

V roce 2019 se počet žádostí o prošetřování značně navýšil z důvodu, že některé soudy odmítají přijímat v případě nedostatečně identifikovaných vlastníků návrhy jiných subjektů, než ÚZSVM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…