ÚZSVM v Novém Jičíně převzal od státních institucí 67 nepotřebných nemovitostí

21.08.2018 15:31

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Novém Jičíně převzalo za první pololetí roku 2018 od dvou státních institucí 67 nemovitostí v účetní hodnotě více než půl milionu korun. ÚZSVM je podle zákona o majetku státu příslušný k převzetí majetku, které organizační složky státu a další státní organizace pro svoji činnost nepotřebují a hospodařit s ním v souladu se zákonem o majetku státu.

ÚZSVM v Novém Jičíně převzal od státních institucí 67 nepotřebných nemovitostí
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nejvíce majetku převedlo úřadu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, které už nepotřebuje 47 nemovitostí, dalších 20 pozemků získal ÚZSVM od Ředitelství silnic a dálnic ČR.

V převážné míře se jednalo o pozemky v korytech vodních toků (27), pozemky pod silnicemi III. třídy ve vlastnictví Moravskoslezského kraje (8) a pod místními komunikacemi ve vlastnictví příslušných obcí (8). Ve dvou případech šlo o lesní pozemky, jedna parcela je drážním pozemkem? a na třech pozemcích jsou vybudovány hospodářské stavby.

Specifický majetek představuje pět pozemků, které se nacházejí?? v oboře s chovem daňků a muflonů. Tyto pozemky získal úřad od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Podobně specificky je využíván i pozemek převedený úřadu od ŘSD, který leží u zásobníků plynu LPG v areálu čerpací stanice.?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …