ÚZSVM v Semilech spravuje nově majetek i v části okresu Jablonec nad Nisou

07.03.2021 21:23

V souvislosti s přijetím nového zákona o územně správním členění některé obce v republice od ledna 2021 změnily okres a tato změna se dotkla i semilského okresu, kde se snížil počet obcí o jednu.

ÚZSVM v Semilech spravuje nově majetek i v části okresu Jablonec nad Nisou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Nově spadá město Harrachov pod sousední okres Jablonec nad Nisou. Podle zákonných předpisů území Harrachova nadále náleží do obvodu Okresního soudu v Semilech a zůstává i v územní působnosti ÚZSVM v Semilech. Dotčené subjekty spolupracující s ÚZSVM v katastru obce Harrachov se tak nadále mohou obracet na toto pracoviště.

V současné době má ÚZSVM v Semilech ve svém portfoliu v Harrachově stovku pozemků. Řada z nich byla v posledních letech převzata jako nepotřebný majetek od Správy Krkonošského národního parku. ÚZSVM má na užívání majetku v katastrálním území Harrachov uzavřeno devět nájemních smluv. Výnosy z pronájmů obohacují státní rozpočet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…