ÚZSVM zdarma převedl majetek v hodnotě téměř 1,2 milionu na obce na Teplicku

01.09.2020 21:20

ÚZSVM v Teplicích bezúplatně převedl na obce na Teplicku celkem dvanáct pozemků o celkové výměře 9 961 m2a v účetní hodnotě 1 178 221 Kč.

ÚZSVM zdarma převedl majetek v hodnotě téměř 1,2 milionu na obce na Teplicku
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Obec Modlany rozšířila svůj majetek o pozemek o výměře 3 768 m2 ležící v katastrálním území Věšťany pod místní komunikací III. třídy v nezastavěném území obce. Přes pozemek vede ochranné pásmo přírodního léčivého zdroje a poddolované území. Pozemek má účetní hodnotu 197 820 Kč.

Obec Zabrušany získala bezúplatně malý pozemek o výměře 39 m2 v účetní hodnotě 530 Kč. Pozemek leží pod místní komunikací III. třídy. Před převodem byl pozemek evidovaný v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka. Pracovníci ÚZSVM zjistili, že tento pozemek přešel na stát dle zákona z roku 1947 o revizi první pozemkové reformy a vlastníkem pozemku je tak stát.

Dva pozemky o celkové výměře 4 310 m2 získalo do majetku město Krupka. Oba pozemky leží v katastrálním území Fojtovice u Krupky. Jsou zařazeny do sítě místních komunikací a leží na nich komunikace III. třídy. Jejich účetní hodnota dohromady činí 560 640 Kč.

Dva pozemky o výměrách 12 m2 a 4 m2 získalo do vlastnictví město Dubí. Větší z pozemků leží v katastrálním území Cínovec v zastavěném území města a tvoří veřejnou zeleň, o kterou město pečuje. Menší z pozemků se nachází v katastrálním území Dubí u Teplic a rovněž se na něm nachází zeleň v péči města.

Nejvíce bezúplatně získaných pozemků za toto období nově eviduje Statutární město Teplice. Šest pozemků bylo bezúplatně převedeno na Statutární město Teplice a leží v katastrálních územích Teplice, Teplice-Řetenice, Sobědruhy a Nová Ves u Teplic. Na pozemcích leží místní komunikace, chodníky a zastávkový záliv. Celková výměra pozemků činí 1 828 m2 a účetní hodnota je 418 519 Kč.

Všechny pozemky, kromě pozemku původně vedeného na neznámého vlastníka, získal ÚZSVM do majetku po ukončení činnosti Okresního úřadu Teplice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…