ÚZSVM získal 2,6 milionu v cizí měně

05.01.2021 22:11

Středočeské pracoviště ÚZSVM získalo na základě Rozsudku Krajského soudu v Praze peněžní hotovost ve výši 2 605 000 vietnamských dongů.

ÚZSVM získal 2,6 milionu v cizí měně
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Uvedená finanční částka propadla státu v trestní kauze, kdy cizí státní příslušnici na území Česka neoprávněně vyrobili a přechovávali omamnou a psychotropní látku. Čin navíc spáchali jako členové organizované skupiny a ve velkém rozsahu. Cizí měna byla Českou národní bankou směněna na českou měnu a stát tímto získal finanční hotovost ve výši 2 494,07 Kč.

Jelikož se na rozsudek vztahuje zákon o použití peněžních prostředků z majetkových trestních sankcí uložených v trestním řízení byl finanční obnos zaslán na speciální účet Ministerstva spravedlnosti, ze kterého budou odškodněny oběti trestných činů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…