ÚZSVM zveřejnil průzkum trhu ohledně možností řešení administrativního komplexu

21.02.2019 15:12

Na území hlavního města Prahy stát platí za umístění státních zaměstnanců téměř půl miliardy korun ročně v nestátních budovách jen na nájemném.

ÚZSVM zveřejnil průzkum trhu ohledně možností řešení administrativního komplexu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Kromě snížení nájmů je cílem i snížení roztříštěnosti, umístění státních institucí, odstranění zbytečných investic do energeticky náročných budov. Tato situace není řešitelná jinak než pořízením nových administrativních budov, nejlépe souboru budov v jedné lokalitě jako administrativní komplex.

?Zvažovaná výstavba administrativního komplexu vychází také z Programového prohlášení Vlády České republiky, ve kterém si vláda stanovila připravit efektivní a hospodárné řešení rozmístění státních zaměstnanců.

Z tohoto důvodu Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (dále též „ÚZSVM“) provádí předběžný informativní průzkum trhu. Ten by měl sloužit k získání vstupní informace, zda na území hlavního města Prahy existují reálné alternativy k záměru výstavby administrativního komplexu v lokalitě u stanice metra Letňany.

Předběžný průzkum trhu, jehož výsledky slouží pro potřeby ÚZSVM, je běžný krok pro získání potřebných informací, které ÚZSVM vyhodnotí pro další postup. V minulosti byl použitý například Nejvyšším kontrolním úřadem při hledání vhodné administrativní budovy pro jeho nové sídlo.

Průzkum najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…