ÚZSVM zveřejňuje seznam nemovitostí, navržených k prodeji nebo otevření veřejnosti

14.02.2019 17:24

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) zveřejňuje seznam nemovitostí, které v souvislosti s výstavbou administrativního komplexu v pražských Letňanech navrhuje ÚZSVM prodat či otevřít veřejnosti.

ÚZSVM zveřejňuje seznam nemovitostí, navržených k prodeji nebo otevření veřejnosti
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Na lednových jednáních ohledně plánované výstavby administrativního komplexu v Letňanech vznesl primátor hlavního města Prahy požadavek na seznam nemovitostí určených k prodeji. Informace o nich obdržel primátor Hřib již na jednání 30. ledna od generální ředitelky ÚZSVM Kateřiny Arajmu. Dne 8. února 2019 obdržel ÚZSVM od primátora Hřiba dopis, v němž výrazně rozšířil své požadavky, a to na všechny budovy, kterých se přemístění státních zaměstnanců může týkat, a rovněž nově vymezil požadované údaje: např. výměru, počet zaměstnanců, výdaje na nájemné, provoz a údržbu. Požadované údaje jsou evidovány v Centrálním registru administrativních budov, který je ze zákona neveřejný. Proto nyní ÚZSVM analyzuje, v jakém rozsahu je možné údaje zveřejnit, aby nedošlo k porušení zákona. ÚZSVM tedy žádné informace netají, pouze dodržuje platné zákony.

ÚZSVM zdůrazňuje, že zástupcům hlavního města Prahy, včetně primátora Hřiba, byla již při lednových jednáních představena katastrální území s nemovitostmi zvažovanými k prodeji i otevření veřejnosti. Vzhledem k tomu, že nemovitosti se nacházejí na území celého hlavního města, byla již při lednových jednání zcela vyvrácena obava pana primátora, že by v centru mohlo vzniknout „turistické ghetto“.

Cílem ÚZSVM je výrazně snížit platby za drahý nájem soukromým subjektům. Stát jen v Praze za nájemné administrativních budov vynakládá téměř půl miliardy korun ročně. ÚZSVM chce zastavit zbytečné plýtvání prostředky daňových poplatníků a chovat se s péčí řádného hospodáře. Stejný zájem deklaroval primátor Hřib v souvislosti s odstraněním drahého nájmu v tzv. Škodově paláci.

ÚZSVM, kromě seznamu nemovitostí určených k prodeji nebo otevření veřejnosti, zveřejňuje prezentaci se základními informacemi o výstavbě komplexu v Letňanech, kterou představila generální ředitelka ÚZSVM zástupcům hlavního města Prahy na lednovém jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…