Učte se od novinářských hvězd. Pokračuje postgraduální studium médií

21.04.2023 15:01 | Komerční článek

Na vysoké škole CEVRO Institut dokončuje svá postgraduální studia v programu P.G.D.J. – Média a současné mediální prostředí historicky první skupina studentů. Na v českém kontextu unikátním profesním vzdělání spolupracuje hned několik významných mediálních institucí včetně TV Nova a Czech News Center.

Učte se od novinářských hvězd. Pokračuje postgraduální studium médií
Foto: CEVRO Institut
Popisek: Dvousemestrální studium nabídlo desítky přednášek, seminářů, diskusí a workshopů s nejuznávanějšími odborníky z řad mediálních manažerů, novinářů, teoretiků i osobností z byznysu a politiky

Dvousemestrální studium nabídlo desítky přednášek, seminářů, diskusí a workshopů s nejuznávanějšími odborníky z řad mediálních manažerů, novinářů, teoretiků i osobností z byznysu a politiky. Jen namátkou, workshopy o vztahu médií, byznysu a politiky vedli Mirek Topolánek či Vladimír Mlynář, o současnosti a budoucnosti médií přednášela Libuše Šmuclerová, televiznímu zpravodajství se věnoval ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska, onlinu pak vedoucí redakce pro program Vladimír Rosol či Jindřich Šídlo ze Seznamu. V rámci praktických workshopů studenti navštívili zpravodajství TV Nova, zázemí Šťastného pondělí na Seznamu, mediální dům Czech News Center, či si vyzkoušeli natáčení podcastů ve studiu Insideru přímo s Tomášem Jirsou.

Garanty programu P.G.D.J. (Postgraduate Diploma in Journalism) jsou první dáma českých médií Libuše Šmuclerová, ředitel zpravodajství TV NOVA Kamil Houska, prorektor CEVRO Institutu Tomáš Pojar, odborník na nová média a startupista Tomáš Pluhařík, dále Václav Mach, výkonný ředitel Unie vydavatelů, a šéfredaktor CEVRO ARENY Jiří Š. Cieslar.

„V rámci našich postgraduálních programů na CEVRO Institutu se vždy snažíme, aby přednášeli lidé z praxe, kteří něco zažili a mají bohaté zkušenosti, které mohou předávat dál. S nimi jsou naši studenti v kontaktu i po mnoho let od ukončení studia a často spolu dělají na nejrůznějších projektech,“ vyjmenovává silné stránky postgraduálních programů jeden z garantů programu P.J.D.G. a prorektor vysoké školy CEVRO Institut Tomáš Pojar.

Lektorský tým tvoří Libuše Šmuclerová, Daniel Anýž, Jindřich Šídlo, Mirek Topolánek, Jiří Peňás, Kamil Houska, Petr Šimůnek, Pavel Žáček, Jakub Szántó, Kamila Klausová, Vladimír Mlynář, Tomáš Jirsa, Radek Lain, Barbora Osvaldová a mnoho dalších.

Postgraduální program P.G.D.J. nechce suplovat standardní studium žurnalistiky. Přihlásit se do něj mohou jak studenti či absolventi žurnalistických oborů, tak i ti, kteří dosud působili mimo mediální svět, ale mají zájem do něj proniknout.   

„Vím, že to může někomu připadat jako klišé, ale současný mediální svět je mnohem složitější, než by se vám mohlo po absolvování nějaké standardní školy tohoto zaměření zdát. Klasická média se učí fungovat vedle těch nových, nová jsou čím dál více ve vleku těch sociálních a stará osvědčená pravidla přestávají platit. Orientace v tomto prostoru je až děsivě náročná. Tohle už člověk nepochytá z knížek, i kdyby v nich ležel celé dny,“ říká jeden z garantů programu, ředitel zpravodajství a publicistiky TV NOVA, Kamil Houska.

Vysoká škola CEVRO Institut je respektovaná instituce s více jak 15 letou tradicí. Sídlem školy je Měšťanská beseda, kde se v druhé polovině 19. století tříbilo české vlastenectví. Odsud v roce 1953 bylo zahájeno historicky první televizní vysílání v Československu. Později zde svoji činnosti zahájila také první komerční televizní stanice v České republice – TV NOVA.

„Pokud chcete navázat kontakty v mediálním světě, setkat se a diskutovat s uznávanými profesionály z oboru a nechat se inspirovat jejich životními a profesními zkušenostmi, ať už jako budoucí novináři, mediální profesionálové či jen ze zájmu o média, pak máte jedinečnou možnost právě v programu P.G.D.J. Nová studijní skupina bude otevřena v květnu tohoto roku,“ říká výkonný garant programu a šéfredaktor názorového portálu CEVRO ARENA Jiří Š. Cieslar.

Více o programu lze nalézt na webových stránkách programu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…