Unikátní interaktivní výstava Svět stavebnic se otevře ve 14|15 Baťově institutu

19.11.2014 10:17

Tradiční i méně obvyklé stavebnice z nejrůznějších materiálů budou od středy 19. listopadu k vidění ve 14|15 Baťově institutu ve Zlíně. Čtyřdenní unikátní interaktivní výstava Svět stavebnic nabídne zábavu pro malé děti i dospělé. Otevřeno bude vždy od 9.00 do 18.00.

Unikátní interaktivní výstava Svět stavebnic se otevře ve 14|15 Baťově institutu
Foto: Aktivně životem
Popisek: Unikátní interaktivní výstava Svět stavebnic nabídne zábavu pro malé děti i dospělé.

„U dětí jsou stavebnice velmi oblíbené a navíc přispívají ke zlepšení jemné motoriky, učí děti trpělivosti a koncentraci. Děti se díky stavebnicím učí představivosti, plánování a spolupráci s jinými. Je důležité říct, že stavebnice nejsou vhodné jen jako hračky pro kluky, velice často a rády si s nimi hrají i děvčata,“ řekla Věra Stojarová, ředitelka pořádající společnosti Aktivně životem o.p.s.

Návštěvníci si budou stavět z plastových kostiček LEGO®, kovových součástek legendárního Merkuru, z magnetických tyčinek Geomag, ale také třeba z dřevěných stavebnic zlínského výrobce Walachia. Na své si přijdou také modeláři, kterým se představí společnost Interkit.cz se svými stavebnicemi modelů známých staveb z modelářské keramiky a papíru.

Velkým lákadlem výstavy je stavebnice Merkur. „Snad všichni dospělí Češi si jako malí hráli s Merkurem. Návštěvníci zjistí, co vše se z této původem české stavebnice dá postavit, a zároveň si mohou zkusit, jestli to sami dokážou. Většinu z prezentovaných her a stavebnic bude možné na výstavě přímo zakoupit,“ doplnila Věra Stojarová.

Dřevěné stavebnice domků, chaloupek nebo hradů představí zlínská společnost Walachia, které se na podobných akcích prezentuje jen velmi vzácně. Obvykle svůj sortiment nabízí spíše jen na renomovaných světových hračkářských veletrzích. Na místě bude k vidění také tradiční česká stavebnice Seva. „Jedná se polytechnickou stavebnici z plastu vyráběných českou slévárenskou a strojírenskou firmou BENEŠ a LÁT. Základem této stavebnice, která je na trhu už 30 let, jsou modré podlouhlé dílky a bílé spojovací kostičky. Ze Sevy lze postavit model prakticky čehokoliv – budov, vozů a mnoho dalších,“ doplnila Věra Stojarová.

Nebudou chybět ani legendární postavičky Igráčka. Prvním vyrobeným Igráčkem byla figurka zedníka, který byl uveden na trh v roce 1976. V devadesátých letech se na českém trhu objevilo mnoho dalších značek plastových postaviček, které se snažily tradiční figurku zastínit. Její popularita však zvítězila po tom, co v roce 2010 český výrobce her a hraček EFKO uvedl Igráčka v moderní podobě. Ten si opět získal velkou oblibu mezi dětmi i jejich rodiči. Děti si budou moci zakoupit bílého Igráčka, kterého si pomalují podle své fantazie.

Pro děti i dospělé chystají organizátoři také workshopy stavebnice z kukuřice Magic Nuudles. Velmi oblíbenými u dětí jsou různé logické hry, které na výstavu přiveze jako doprovodný program společnosti Mindok. Jedná se o takzvané „smart hry“, které u dětí rozvíjí pozornost, paměť a logické myšlení.

Výstava potrvá do soboty 22. listopadu. Vstupné: děti 30 Kč, dospělí 60 Kč, rodinné vstupné 150 Kč.

Organizátorem Interaktivní výstavy stavebnic je společnost Aktivně životem o.p.s. a hlavním partnerem akce je Profima Effective s.r.o. Mediálními partnery jsou rádio Zlín a Zlínský deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…