Univerzita Karlova: Drahoš a Zeman mají stejnou šanci na zvolení

08.11.2017 14:49

Model KdoVyhrajeVolby.cz, který vyvinuli výzkumníci z Univerzity Karlovy, nově počítá předpokládaný výsledek prezidentských voleb.

Univerzita Karlova: Drahoš a Zeman mají stejnou šanci na zvolení
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Model KdoVyhrajeVolby.cz, který vyvinuli výzkumníci z Univerzity Karlovy, nově počítá předpokládaný výsledek prezidentských voleb. K dnešnímu dni mají Jiří Drahoš a Miloš Zeman stejnou šanci na vítězství, zhruba 39 %. S velkým odstupem následuje Mirek Topolánek (12,5 %) a Michal Horáček (6 %). Šance ostatních kandidátů se nyní jeví mizivá. Uvedená procenta označují celkovou pravděpodobnost výhry, nikoli volební preference.

Volební model má tři komponenty: průzkumy preferencí pro první kolo prezidentských voleb, průzkumy pro druhé kolo a kurzy sázkových kanceláří. Zahrnutí kurzů umožňuje zohlednit nejnovější informace a výsledek modelu aktualizovat každý den. Model zahrnuje všechny zveřejněné průzkumy preferencí, přičemž je váží stářím a kvalitou.

PhDr. Zuzana Havránková, Ph.D.               
Institut ekonomických studií UK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…