Univerzita Karlova organizuje veřejnou diskuzi na téma "Demokracie v EU – Volby do Evropského parlamentu"

16.03.2019 8:32

Univerzita Karlova považuje za velmi důležité vyjadřovat se k zásadním společenským otázkám, k aktuálnímu společenskému dění, které se úzce dotýká života České republiky i jejího budoucího vývoje. Proto v souvislosti s blížícími se volbami do Evropského parlamentu pořádá v rámci projektu „Cesty ke svobodě“ veřejnou diskuzi se studenty a akademickou obcí na téma „Demokracie v EU – volby do Evropského parlamentu“.

Univerzita Karlova organizuje veřejnou diskuzi na téma "Demokracie v EU – Volby do Evropského parlamentu"
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

Diskuze se uskuteční dne 15. května 2019 od 17:00 hodin v aule Právnické fakulty UK (nám. Curieových 901/7, Praha 1).

Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima oslovil všechny sněmovní politické subjekty s žádostí o vyslání lídra kandidátky pro nadcházející volby do Evropského parlamentu, případně jeho zástupce na tuto akci. Navíc budou osloveny i ty subjekty, které dosáhnou dle předvolebních průzkumů volebního zisku alespoň 5 %.

Přítomní kandidáti a kandidátky na europoslance budou mít možnost představit priority a vize své strany nebo hnutí, které budou v případě svého zvolení v nadcházejícím funkčním období prosazovat. Moderátorem bude Václav Moravec. Z akce bude pořízen videozáznam a fotodokumentace, které budou následně zveřejněny na webu Univerzity Karlovy.

Partnery akce jsou Kancelář Evropského parlamentu a Zastoupení Evropské komise v České republice. Připravuje ji Univerzita Karlova ve spolupráci se spolkem Mladí občané, z.s. a Politologickým klubem FSV UK. Diskuze je určena především studentům prvovoličům, ale vstup bude umožněn i novinářům a širší, neakademické veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…