Úřad práce: Burza práce v Děčíně sklidila úspěch

03.06.2018 14:26

Celkem 26 zaměstnavatelů z okresu Děčín, Ústí nad Labem a Česká Lípa se představilo přibližně 1550 návštěvníkům na prvním ročníku Burzy práce Děčín 2018. Nabízeli volná pracovní místa napříč oborovým i vzdělanostním spektrem.

Úřad práce: Burza práce v Děčíně sklidila úspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Akci pořádal Úřad práce ČR, konkrétně Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Děčíně. Byla určena nejen studentům základních a středních škol a uchazečům o zaměstnání, ale všem zájemcům z řad široké veřejnosti.

Největší zájem o nové zaměstnance měli zaměstnavatelé působící v tradičních strojírenských a textilních odvětvích, ale i ve výrobě kabelů a montování tištěných spojů, v dřevovýrobě, ve stavebnictví, v oblasti bezpečnosti, kamionové a autobusové dopravy, výroby a rozvodu energií nebo v sociálních službách. Samostatnou složku tvořili zástupci státních organizací - Policie ČR a Armády ČR. Nabídka zaměstnavatelů upoutala návštěvníky svou rozmanitostí, nechyběla prezentace jejich výrobků a propagačních materiálů včetně letáků s nabídkou nástupní mzdy a benefitů.

Největší poptávka pak byla po výrobních dělnících, obsluze stacionárních strojů a zařízení, manipulačních dělnících, kovodělnících, provozních či strojních zámečnících, svářečích, elektromechanicích a elektrikářích, řidičích a šičkách. Velký zájem byl také o zájemce na pozice policistů, pomocných pracovníků či ostrahy.

Své zástupce měl na místě i Úřad práce ČR. Specialisté z Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně poskytovali návštěvníkům praktické informace o rekvalifikacích, projektech určených pro konkrétní cílové skupiny, nástrojích a opatřeních aktivní politiky zaměstnanosti, zaměstnávání osob se zdravotním postižením či o tom, jak správně napsat motivační dopis a životopis. K dispozici byl i přehled volných pracovních míst.

Burza práce proběhla v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti (reg. č. CZ.03.1.54/0.0/0.0/15_011/0000056), který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky. Účast na těchto akcích je pro zaměstnavatele, stejně jak o vstup pro návštěvníky, zdarma.

Jde o jednu z aktivit v rámci tohoto projektu, jejichž cílem je ještě více prohloubit spolupráci ÚP ČR s regionálními partnery, jako jsou např. obce, města, neziskové organizace, agentury, hospodářské komory, vzdělávací s třediska a samozřejmě zaměstnavatelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…