Úřad práce: Burza práce v Gongu přilákala 1 300 lidí

03.05.2018 10:07

Multifunkční Aulu Gong v Dolní oblasti Vítkovice zaplnilo v rámci letošní „Burzy práce“ 55 zaměstnavatelů a 10 poradenských a dalších institucí. Akci organizovala Krajská pobočka ÚP ČR v Ostravě a jejím hlavním cílem bylo propojit pod jednou střechou zaměstnavatele a zájemce o práci. Bonusem pak byly další doprovodné služby, včetně těch poradenských.

Úřad práce: Burza práce v Gongu přilákala 1 300 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Návštěvníci z řad uchazečů a zájemců o zaměstnání, kteří dostali pozvání, ale i široká veřejnost, se kromě přímého kontaktu se zaměstnavateli dozvěděli podrobnosti o tom, jak může ÚP ČR pomoci nezaměstnaným. Stejně jako těm, kteří vstupují na trh práce po dokončení vzdělání nebo po přirozené pauze, například po mateřské či rodičovské dovolené.

Zájemci si mohli vybrat ze stovek volných pracovních míst či využít možnosti cíleného poradenství. Specialisté ÚP ČR jej nabízeli v oblasti zprostředkování zaměstnání, rekvalifikací, dalšího profesního vzdělávání či nástrojů a opatření aktivní politiky zaměstnanosti a účasti v evropských projektech realizovaných úřadem. Lidem byli k dispozici též zástupci Okresní správy sociálního zabezpečení v Ostravě, Oblastního inspektorátu práce nebo institucí spolupracujících v rámci komunitního plánování v Ostravě.

Pro zaměstnavatele zorganizoval ÚP ČR tři odborné semináře, kterých se zúčastnilo více než devět desítek osob. Nejatraktivnějším se stalo téma „Nejčastější zjišťovaná porušení právních předpisů v pracovních vztazích a v oblasti zaměstnanosti“, jenž prezentoval zástupce Oblastního inspektorátu práce.

Akce sklidila pozitivní ohlasy jak ze strany návštěvníků, tak i zaměstnavatelů. Díky projektu Efektivní služby zaměstnanosti (reg. č. CZ.03.1.54/0.0/0.0/15_011/0000056) spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost se mohly společnosti prezentovat a zájemcům nabízet volná pracovní místa zcela zdarma.

„Jde o jednu z aktivit v rámci tohoto projektu, jejichž cílem je ještě více prohloubit spolupráci ÚP ČR s regionálními partnery, jako jsou např. obce, města, neziskové organizace, agentury, hospodářské komory, vzdělávací střediska a samozřejmě zaměstnavatelé,“ uzavírá ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Petr Prokop. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…