Úřad práce: Vězni z Kynšperku nad Ohří budou mít šanci se rekvalifikovat

04.09.2018 9:37

Vyšší šanci na získání pracovního uplatnění po skončení výkonu trestu budou mít vězni z Kynšperku nad Ohří. Vedení zdejší věznice navázalo kontakt s Krajskou pobočkou Úřadu práce ČR v Karlových Varech. Při společném jednání se zástupci obou stran dohodli na konkrétních krocích při realizaci vzdělávacích programů. Odsouzení tak budou moci absolvovat krátkodobé rekvalifikační kurzy. Ten první bude určen na získání dovedností a znalostí při obsluze křovinořezu.

Úřad práce: Vězni z Kynšperku nad Ohří budou mít šanci se rekvalifikovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Nově nastavená spolupráce vychází z Memoranda o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených během výkonu trestu odnětí svobody, které v únoru letošního roku uzavřel Úřad práce ČR s Vězeňskou službou ČR. Memorandum tak rozšířilo praxi, kterou ÚP ČR aplikuje už řadu let. Spolupracuje v tomto ohledu se zaměstnavateli, oslovuje a nabízí pomocnou ruku i v rámci nástrojů a opatření aktivní politiky zaměstnanosti.

„Zvýšené péče a poradenství, včetně vytipování nejvhodnějšího rekvalifikačního kurzu, se dostává i samotným uchazečům. Klienti se dozvídají, jaké jsou jejich možnosti uplatnění na trhu práce či praktické informace z oblasti nepojistných dávek, a to ještě v době, kdy jsou ve výkonu trestu,“ shrnuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

„Jsme připraveni poskytnout maximální součinnost a podpořit tak sladění nabídky a poptávky na pracovním trhu. Nabídka rekvalifikačních kurzů tak bude odpovídat potřebám a požadavkům zdejších zaměstnavatelů,“ doplňuje ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR v Karlových Varech Alice Kalousková.

„Rekvalifikace napomáhá začleňování propuštěných osob do společnosti a přispívá ke snížení rizika recidivy. Jedná se tak o další krok, jehož prostřednictvím můžeme vytvářet lepší podmínky pro uplatnění těchto osob na trhu práce a jejich začlenění do společnosti,“ shrnuje Milan Kičinko z oddělení výkonu trestu Věznice Kynšperk nad Ohří.

Výše uvedený kurz zaměřený na obsluhu křovinořezu bude spuštěn během září 2018. Je určen odsouzeným z Karlovarského kraje, kterým trest vyprší během krátkého časového horizontu. V případě, že účastník kurzu bez vážných důvodů (změna zdravotního stavu, rodinné důvody, stěhování apod.) na rekvalifikaci nenastoupí nebo ji předčasně ukončí, bude muset kurzovné, případně veškeré výdaje, zaplatit sám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…