Úřad práce informoval výchovné poradce základních škol z Blanska o situaci na trhu práce

23.02.2017 15:48

O jaké profese mají zaměstnavatelé v Jihomoravském kraji největší zájem, jaké jsou šance na umístění absolventů škol na trhu práce nebo co je třeba zajistit při rozjezdu podnikání. To byla hlavní témata společného setkání výchovných poradců základních škol se zástupci regionálních zaměstnavatelů a odboru Obecního živnostenského úřadu Městského úřadu Blansko. Akci společně zorganizovaly tamní kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR a Střední škola technická a gastronomická.

Úřad práce informoval výchovné poradce základních škol z Blanska o situaci na trhu práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Hlavním cílem tohoto setkání bylo vzájemně si sdělit informace o situaci na trhu práce a zaměstnanosti v regionu a pomoci tak všem, kteří právě stojí před rozhodnutím, jakou školu či obor zvolit. „Jde o jeden z nejdůležitějších kroků v životě mladého člověka, a proto je třeba nebrat volbu vhodné školy či oboru na lehkou váhu. My jsme připraveni, vzhledem ke zkušenostem a znalostem trhu práce, nasměrovat budoucí středoškoláky tak, aby za pár let skutečně práci našli. Za důležité považujeme informovat o tom i výchovné poradce, proto jsme tuto akci uspořádali,“ vysvětluje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Blansku Jitka Lorková.

Účastníci se dozvěděli nejen podrobnosti o tom, jak může ÚP ČR pomoci mladým lidem ve vstupu na trh práce v rámci cíleného poradenství či nástrojů a opatření aktivní politiky zaměstnanosti, ale také jaké profese v Jihomoravském kraji chybí, jaké požadavky a potřeby mají zaměstnavatelé a co od svých budoucích zaměstnanců čekají nebo co jim naopak mohou nabídnout. Zástupci zaměstnavatelů zase prezentovali jedny z nejvíce poptávaných pracovních odvětví v regionu (strojírenství, elektrotechniku, gastronomii a hotelnictví).

Aby byly informace kompletní, zajistili organizátoři také přednášku z oblasti živnostenského podnikání, které je podstatnou součástí trhu práce. Na jižní Moravě převažuje mezi řemeslnými živnostmi hostinská činnost a s tím související koncesovaná živnost prodeje kvasného a konzumního lihu a lihovin. Významně je zastoupeno také zámečnictví, nástrojářství, zednictví, truhlářství a podlahářství. U koncesovaných živností pak vede silniční motorová doprava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…