Úřad práce nabídne klientům v Pardubicích vyšší komfort

09.07.2020 11:47

Nové a moderní prostory pro klienty i zaměstnance Úřadu práce ČR, bezbariérový vstup, větší čekárny a veškeré služby na jednom místě. To vše nabídne nová budova zdejší krajské pobočky a kontaktního pracoviště ÚP ČR obyvatelům Pardubic a okolí.

Úřad práce nabídne klientům v Pardubicích vyšší komfort
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Výstavba nového sídla byla schválena v uplynulých dnech. Na dvě stovky zaměstnanců ÚP ČR tak budou od počátku roku 2023 vyřizovat záležitosti klientů v areálu bývalých kasáren T. G. Masaryka na nároží ulice S. K. Neumanna a ulice Svobody.

Kontaktní pracoviště a Krajská pobočka ÚP ČR v Pardubicích dosud poskytují své služby hned na několika adresách. Nová budova tento diskomfort změní.

„K vyřízení všech záležitostí týkajících se jak oblasti zaměstnanosti, tak i nepojistných sociálních dávek bude klientům stačit jedna návštěva. Čas ušetří i naši zaměstnanci. Sestěhování pracovišť tak bude mít pozitivní vliv na zvýšení efektivity práce úřadu,“ říká ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Pardubicích Petr Klimpl.

Výstavba dvou nových sousedících budov zajistí dostatek, dnešní době odpovídajícího, prostoru a také sníží počet stávajících pracovišť z pěti na jedno.

Veškeré přípravné práce pro výstavbu už skončily. Po projektové stránce je tedy vše hotovo. V tuto chvíli připravuje ÚP ČR vyhlášení veřejné zakázky na dodavatele nové budovy. Předkládaným termínem dokončení realizace stavby s celkovým rozpočtem ve výši 333 mil. Kč je závěr roku 2022. Své služby tak ÚP ČR začne na novém místě poskytovat lidem začátkem roku 2023. Akce je financovaná z národních prostředků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…