Úřad práce pomůže s výběrem školy na veletrhu vzdělávání Schola Pragensis

25.11.2019 11:44

Jak si vybrat nejvhodnější studijní či učební obor, jaká povolání mají největší šanci na trhu práce nebo jak se zorientovat v bohaté nabídce středních škol. I s tím pomůže Úřad práce ČR návštěvníkům už 24. ročníku přehlídky středního a vyššího odborného školství s názvem Schola Pragensis 2019 s mottem „Kam zapadneš ty?“. Akci pořádá Magistrát hlavního města ve dnech 28. –30. 11. 2019 v Kongresovém centru Praha.

Úřad práce pomůže s výběrem školy na veletrhu vzdělávání Schola Pragensis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitelství Úřadu práce ČR

Přehlídka je určená žákům 8. a 9. tříd základních a speciálních škol, jejich rodičům, výchovným a kariérním poradcům, pedagogům i široké veřejnosti. Lidé ji mohou navštívit ve dnech 28. –29. 11. mezi 9. a 18. hodinou, v sobotu 30. 11. pak od 90 do 15 hodin.

Na místě budou i specialisté Informačního a poradenského střediska pro volbu povolání z Krajské pobočky ÚP ČR pro hl. m. Prahu. Pomohou zájemcům nejen v rozhodování při výběru vhodného povolání a s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci se odnich též dozvědí, o jaké obory a profese mají zaměstnavatelé největší zájem a jaké jsou jejich šance na získání práce, v případě konkrétního povolání. Zároveň žákům vysvětlí podmínky přijímacího řízení na střední školy a představí profese a obory, o kterémají zaměstnavatelé zájem.

„Rozvoj informačních technologií, digitalizace a automatizace velmi rychle proměňujítrh práce. Fenomén Průmyslu 4.0 tak významně ovlivní vznik nových odvětví a profesí.

Pro budoucí uplatnění na trhu práce je volba střední školy jedním z důležitých kroků v životě každého žáka. Snaha nasměrovat mladé lidi tak, aby co nejdříve po absolvování školy získali práci je hlavnímdůvodem, proč se ÚP ČR obdobných akcí účastní nebo je realizuje vrámci celé republiky,“ upozorňuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková. „Pro budoucí uplatnění na trhu práce je volba střední školy jedním z důležitých kroků v životě každého žáka. Výběr oboru ovlivňují zejména schopnosti, zájmy, dovednosti a osobnostní předpoklady. Žáci by měli také zvažovat budoucí uplatnění na trhu práce, možnost dalšího vzdělávání, šance na přijetí, náročnost studia či dostupnost školy,“doplňujeředitelkaKrajské pobočky ÚP ČR pro hl. m. PrahuIva Merhautová.

Zástupci škol poskytnou návštěvníkům informace o nabídce oborů, budoucím uplatnění nebo možnostech školních praxí či zahraničních stáží.

Veletrh Schola Pragensis se rovněž zaměřuje na celoživotní vzdělávání, kdy školy samotné prezentují širokou nabídku kurzů, rekvalifikací, seminářů a workshopů. Kromě středních a vyšších odborných škol se na veletrhu představí také společnost Profesia CZ, Dům dětí a mládeže hl. m.Prahy nebo Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského.

Seznam vystavovatelů je k dispozici na webových stránkách akce ZDE nebo na profilu sociální sítě Facebook ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…