Úřad práce zavádí tzv. Tichou linku, která usnadní komunikaci neslyšícím lidem

10.05.2017 14:15

Vyřídit vše potřebné na Úřadu práce bude teď pro lidi se sluchovým postižením jednodušší. Odstranit bariéry v komunikaci pomůže tzv. Tichá linka, kterou provozuje obecně prospěšná společnost Tichý svět. Aplikace umožňuje online spojení s tlumočníkem znakového jazyka nebo přepisovatelem mluvené řeči do textu. Samotná služba je zdarma.

Úřad práce zavádí tzv. Tichou linku, která usnadní komunikaci neslyšícím lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

„Tichá linka přispěje k efektivnější komunikaci s klienty se sluchovým postižením a pomůže odstranit komunikační bariéru, která tu bohužel dlouhá léta byla,“ uvedla ministryně práce Michaela Marksová. „Těší mě, že Úřad práce svým přístupem a zájmem o využívání Tiché linky prokázal, že je institucí otevřenou nejširší veřejnosti, a dále pracuje na zkvalitňování svých služeb,“ dodala.

Využívání Tiché linky se nyní ověřuje na vybraných kontaktních pracovištích krajských poboček ÚP ČR prostřednictvím přenosných zařízení, která mají mobilní připojení k internetu. Díky tomu se mohou využít i při sociálním šetření v terénu.

Tichá linka je jednou ze služeb neziskové organizace Tichý svět, která poskytuje sociální služby neslyšícím. Tlumočníka a přepisovatele mohou klienti se sluchovým postižením využívat i z druhého konce republiky. Stačí k tomu počítač, mobilní telefon či tablet s webkamerou a připojením na internet.

Online tlumočníka není třeba objednávat, lze se s ním spojit hned. Tlumočníci a přepisovatelé pracují nonstop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…