Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Svatomartinská konference znovu v Brně

22.08.2019 21:20

Jak odborná i laická veřejnost všeobecně očekává, pořádá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže i v letošním roce v pořadí již třináctou výroční Svatomartinskou konferenci. I tentokrát se bude konat v brněnském sídle Úřadu, a to ve dnech 13. a 14. listopadu 2019.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže: Svatomartinská konference znovu v Brně
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Konference bude zahájena tradičním panelem, který bude věnován aktuálním trendům a otázkám, jež mají vliv na utváření a rozvoj soutěžního práva nejen v České republice, ale i dalších státech EU. Mezi přednášejícími budou také zástupci zahraničních soutěžních úřadů.

Jako další bude následovat panel týkající se civilních sporů (nejen mezi soutěžiteli), které vznikají při aplikaci práva hospodářské soutěže. Do programu je dále zařazeno téma, které se věnuje otázce hledání bezpečných mezí při sdružování soutěžitelů pro účely společné účasti ve veřejných zakázkách. Následující z panelů se bude týkat problematiky spojené s potíráním vertikálních omezení a jejich možných efektů a přínosů pro konečného spotřebitele.

Druhý den konference bude věnován přípravě a správní praxi v oblasti významné tržní síly a aktuálního stavu přijetí úprav české legislativy ve vazbě na evropskou směrnici stanovující podmínky boje proti zakázaným obchodním praktikám v Evropské unii. Paralelní workshopy, které budou probíhat rovněž druhý den konference, budou zaměřeny na aktuální témata a procesní novinky v oblasti významné tržní síly, šetřením na místě, proceduru narovnání a otázce soukromoprávního vymáhání.

Letošní ročník Svatomartinská konference bude jistě vhodnou příležitostí k získání informací o nejvýznamnějších událostech a aktuálních trendech v oblasti českého a evropského soutěžního práva, ale i místem pro neformální setkání a diskuzi mezi předními tuzemskými, zahraničními soutěžními experty z veřejné i soukromé sféry.

Dvoudenní konference bude probíhat v českém a anglickém jazyce se simultánním tlumočením. Účastnický poplatek činí 6 500 Kč. Pro studenty, akademickou sféru a státní zaměstnance je poplatek stanoven na 2 500 Kč. Počet účastníků je omezen kapacitou sálu.

Podrobný program konference se jmény jednotlivých přednášejících naleznete v nejbližší době na internetových stránkách Úřadu.

Těšíme se na Vaši účast!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…