Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil spojení realitních skupin CPI a IMMOFINANZ

30.01.2022 13:27 | Tisková zpráva

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení soutěžitelů CPI PROPERTY GROUP société anonyme (dále jen CPI) a IMMOFINANZ AG, v jehož důsledku získá společnost CPI možnost vykonávat nad IMMOFINANZ AG výlučnou kontrolu. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil spojení realitních skupin CPI a IMMOFINANZ
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Skupina CPI je aktivní v oblasti nákupu, držení, správy, provozování a pronájmu nemovitostí, disponuje například nemovitostmi sloužícími k maloobchodnímu prodeji nebo jako kancelářské prostory, hotely a resorty, rezidenčními nemovitostmi, investičními a developerskými pozemky a průmyslovými, zemědělskými a logistickými nemovitostmi.  

Nabývaná společnost IMMOFINANZ a její dceřiné společnosti jsou činné zejména v oblasti pronájmu nebytových prostor, konkrétně kancelářských a maloobchodních prostor, a to mimo jiné na území Rakouska, Německa, Polska, České republiky, Slovenska, Maďarska, Rumunska.

Po zhodnocení všech relevantních skutečností dospěl Úřad k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže ve spojením dotčené oblasti pronájmu kancelářských a prodejních ploch, a to ani na území České republiky, ani na úžeji vymezených geografických územích, kde se činnost spojujících se stran překrývá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…