Úřad pro ochranu osobních údajů zaktualizoval dokument k povinnosti správců provádět DPIA

09.01.2020 16:14

Úřad pro ochranu osobních údajů připravil aktualizovanou verzi dokumentu „K povinnosti správců provádět posouzení vlivu na ochranu osobních údajů (DPIA)“ zveřejněného na jeho webových stránkách v únoru 2019.

Úřad pro ochranu osobních údajů zaktualizoval dokument k povinnosti správců provádět DPIA
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Materiál byl doplněn o seznam druhů operací zpracování, která nepodléhají posouzení vlivu na ochranu osobních údajů. Nyní je vydáván pod názvem „Seznam druhů operací zpracování (ne)podléhajících požadavku na posouzení vlivu na ochranu osobních údajů".

Seznam druhů operací zpracování osobních údajů, která podléhají posouzení vlivu na ochranu osobních údajů, byl projednán a schválen stanoviskem Sboru pro ochranu osobních údajů v září 2018. Úřad rovněž připravil a Sboru ke stanovisku předložil seznam druhů operací zpracování, u nichž není posouzení vlivu nutné. Tento seznam Sbor schválil v červenci 2019.

Materiál je určen správcům při usnadnění rozhodování o tom, zda konkrétní zpracování podléhá povinnosti posouzení vlivu na ochranu osobních údajů či nikoliv. Seznamy byly sestaveny s přihlédnutím k dosavadní dozorové praxi Úřadu, u negativního seznamu byl zohledněn požadavek nezatěžovat menší a střední správce provádějící běžná neriziková zpracování.

Seznam druhů operací zpracování (ne)podléhajících požadavku na posouzení vlivu na ochranu osobních údajů naleznete v rubrice GDPR (obecné nařízení).

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…