Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Problémový pes našel nový domov

08.11.2022 9:02 | Tisková zpráva

Do vlastnictví státu připadl pes Bai, který byl trénován k útoku na lidi. Dlouhodobou trpělivou péčí útulku Městské policie Jihlava a následně i nového zájemce o psa se nakonec povedlo Baiovo agresívní chování změnit.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Problémový pes našel nový domov
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pes, který se původně jmenoval Derek, připadl státu v době trestního řízení s jeho původním majitelem. Pětiletý kříženec stafordteriéra a německého ovčáka byl bohužel trénován a poté také použit k útoku na člověka. Po odebrání původnímu majiteli byl pes umístěn do Útulku pro opuštěná a nalezená zvířata, který provozuje Městská policie Jihlava. Zde pes také dostal své nové jméno Bai.

Bai byl zpočátku velmi problémový. V útulku se choval nepřístupně a byl agresívní. Personál útulku se psovi intenzivně věnoval a postupně si tak získával jeho důvěru. O psa tohoto charakteru však nebyl ze strany veřejnosti dlouhou dobu žádný zájem. Z důvodu maximální snahy zamezit dalšímu případnému napadení bylo navíc jeho vydaní případnému novému majiteli podmíněno dlouhodobým vzájemným seznamováním pod vedením útulku.

Přesto měl Bai štěstí. Objevil se zájemce, který za ním do útulku denně docházel. Po čase si získal jeho důvěru a charakter psa se tímto novým partnerstvím nepředstavitelně změnil k lepšímu. Útulek proto nakonec mohl tohoto zájemce doporučit jako vhodného a ÚZSVM mu poté psa bezplatně převedl do vlastnictví. Po boku svého nového pána mohl tedy Bai po dlouhé době opustit brány útulku a vydat se do svého nového domova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …