Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových obdržel platbu 790 milionů za areál na náměstí Republiky

30.11.2015 15:33

Společnost Lagerris a.s., která 30. září 2015 vydražila administrativně komerční areál budov na náměstí Republiky v Praze, uhradila částku 790 milionů korun. Navíc státní rozpočet obdrží i 31,6 mil Kč z daně z nabytí nemovitých věcí. Celkem tak připadne do státního rozpočtu 821,6 mil. Kč.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových obdržel platbu 790 milionů za areál na náměstí Republiky
Foto: ÚZSVM
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

„Jsem velmi ráda, že se prodej areálu úspěšně uzavřel. Jedná se o rekordní částku z prodeje nemovitostí za celou historii našeho úřadu,“ prohlásila generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. „Do budoucna plánujeme prodeje státního majetku formou dražby využívat častěji, po přijetí novely zákona o majetku státu budeme moci dražit vlastními zaměstnanci. Příprava úspěšné dražby trvala několik měsíců a ráda bych poděkovala všem, kteří se na ní podíleli,“ dodala.

Veřejná dražba proběhla přímo v prodávaném areálu a zúčastnili se jí tři zájemci. Lhůta pro splacení vydražené částky byla stanovena na 60 dnů. V nejbližší době proběhne zápis do katastru nemovitostí, fyzické předání budov novému majiteli a další potřebné administrativní úkony.

Administrativně komerční komplex na náměstí Republiky tvoří dvě budovy o výměře půdorysu 2 925 m2. Budova č. p. 1037 je půdorysného tvaru „U“, má tři nadzemní podlaží a podkroví. Druhá budova, jež nemá své vlastní číslo popisné, je umístěna v ulici Hybernská a má také tři nadzemní podlaží. Komplex byl doposud využíván k administrativním a obchodním účelům.

Areál se nachází naproti Obecnímu domu – světoznámé perle secesního umění, v těsné blízkosti historické Prašné brány Starého města pražského. Vybudován byl okolo roku 1600 v barokním slohu jako konvent mnichů irského ritu – Hyberniánů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Starosta Želenic - Hasičská cisterna od ČEZ  je pro nás opravdu dar z nebes

16:05 ČEZ: Starosta Želenic - Hasičská cisterna od ČEZ je pro nás opravdu dar z nebes

Hasičskou cisternu CAS 30 převzali od svých profesionálních kolegů z ČEZ, mající svou základnu v Ele…