Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převzal od Vězeňské správy bývalý kněžský seminář ve Vidnavě

04.08.2015 19:35

Bývalý kněžský seminář v severomoravské Vidnavě převzali v pondělí 3. srpna od Vězeňské správy ČR zaměstnanci regionálního pracoviště ÚZSVM Ostrava. Objekt bude nabídnut k prodeji ve výběrovém řízení s následnou aukcí.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových převzal od Vězeňské správy bývalý kněžský seminář ve Vidnavě
Foto: ÚZSVM
Popisek: Bývalý kněžský seminář ve Vidnavě, je majetkem státu.

„Vidnavský seminář je první nemovitostí, kterou ÚZSVM podle usnesení vlády převzal. Máme dlouholeté zkušenosti s prodejem nemovitostí, a tak věřím, že budeme úspěšní i v tomto případě,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu. O změně příslušnosti hospodařit s bývalým vidnavským seminářem z Vězeňské správy ČR na ÚZSVM rozhodla vláda svým usnesením z 15. června letošního roku.

Výběrové řízení bude vyhlášeno ještě během srpna či září tohoto roku. Původně vězeňská služba vyhlásila čtyři kola výběrových řízení, v nichž se nepřihlásil žádný zájemce. Výběrové řízení s následnou aukcí znamená, že pokud podmínky výběrového řízení splní více uchazečů, mají možnost na místě po otevření obálek s nabídkami v aukci nabídkovou cenu navýšit.

Vidnavský kněžský seminář a filosofickoteologické učiliště ve Vidnavě byl založen vratislavským biskupem a kardinálem Jiřím Koppem v roce 1899. Během 2. světové války zde byli vězněni vojenští zajatci. Budovu používalo po skončení války družstvo Jednota z Jeseníku jako sklad obilí. Objekt převzala v r. 1950 vojenská správa a adaptovala jej na zotavovnu. V 50. letech zde ministerstvo obrany zřídilo Vojenskou dětskou ozdravovnu Vidnava, která sloužila až do roku 1997. Poté zůstala budova opuštěná a stát později celý komplex od církve - jejího původního vlastníka - odkoupil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…