Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu schválila návrh na vytvoření funkce poradce pro národní bezpečnost

09.12.2022 10:57 | Tisková zpráva

Ve středu 7. prosince 2022 se ve Strakově akademii uskutečnilo další jednání Bezpečnostní rady státu. Kromě aktuálních témat projednala rada mimo jiné návrh na vytvoření funkce poradce pro národní bezpečnost.

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu schválila návrh na vytvoření funkce poradce pro národní bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Bezpečnostní rada státu na středečním zasedání schválila návrh na vytvoření funkce poradce pro národní bezpečnost. Nový poradce, jehož bude jmenovat a odvolávat vláda, bude působit při Úřadu vlády a bude odpovědný premiérovi. Zároveň se stane tajemníkem Bezpečnostní rady státu. Zřízením funkce koordinátora, který bude v oblasti bezpečnosti operativně propojovat státní orgány, splní vláda další bod ze svého programového prohlášení.

Bezpečnostní rada státu dále vzala na vědomí materiál Zajištění bezpečné sítě kritické komunikační infrastruktury v souladu s Projektem BIVOJ z pohledu ministerstva vnitra jako gestora pro oblasti organizace a výkonu státní správy a komunikačních technologií.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Zabývala se také vývojem migrace ve vztahu k zajištění vnitřní bezpečnosti České republiky a schválila Zprávu o provedení analýzy potřeby vzniku nových položek státních hmotných rezerv v oblasti informačních a komunikačních technologiích (ICT) a Návrhy opatření pro řešení rezervních kapacit v oblasti ICT.

Bezpečnostní rada státu dále schválila materiál Požár v Národním parku České Švýcarsko a jeho dopad do připravenosti České republiky na mimořádné události způsobené změnou klimatu a Plán práce Bezpečnostní rady státu na 1. pololetí 2023 s výhledem na 2. pololetí 2023.

Ustavila rovněž komisi pro udělení Ceny Bezpečnostní rady státu za významný přínos v oblasti bezpečnostní politiky České republiky pro rok 2023.

Pro informaci byly na program Bezpečnostní rady státu předloženy materiály Informace o přijatých úpravách Národního bezpečnostního programu ochrany civilního letectví České republiky před protiprávními činy a Informace o pracovní poradě s tajemníky bezpečnostních rad krajů k výměně zkušeností z činnosti BRS a bezpečnostních rad krajů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…