Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální situací v zajištění dodávek plynu a ropy

21.06.2022 18:47 | Tisková zpráva

Ve středu 21. června 2022 se ve Strakově akademii uskutečnila další schůze Bezpečnostní rady státu. Bezpečnostní rada státu se věnovala aktuální situaci v zajištění dodávek plynu a ropy, aktuální problematice Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti a aktuální bezpečnostní situaci v České republice.

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala aktuální situací v zajištění dodávek plynu a ropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí Zprávu o zajišťování obrany státu v roce 2021, Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území České republiky v roce 2021 a Zprávu o situaci v oblasti migrace a integrace cizinců na území České republiky v roce 2021.

Bezpečnostní rada státu schválila II. postupovou zprávu dle „Konceptu cílového řešení zajištění a rozvoje mobilních komunikací bezpečnostních a záchranných složek“ a Výchozí údaje k mezinárodnímu cvičení orgánů krizového řízení EU Integrated Resolve 2022 (EU IR22).

Bezpečnostní rada státu se zabývala také bezpečností dodavatelských řetězců strategické infrastruktury státu a byla informována o přípravách k ustavení poradce pro národní bezpečnost.

Dále Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí také aktualizaci Ústředního plánu obrany státu a schválila Plán práce Bezpečnostní rady státu na 2. pololetí 2022 s výhledem na 1. pololetí 2023.

Pro informaci byly na program Bezpečnostní rady státu předloženy materiály Informace o pracovní poradě s tajemníky bezpečnostních rad krajů k výměně zkušeností z činnosti BRS a bezpečnostních rad krajů a Zpráva o činnosti Výboru pro zpravodajskou činnost za rok 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…