Úřad vlády: Kramářova vila bude v tomto roce naposledy otevřena veřejnosti

12.11.2018 14:04

V sobotu 17. listopadu 2018 bude u příležitosti oslav Dne boje za svobodu a demokracii zpřístupněna veřejnosti Kramářova vila v Praze, kterou spravuje Úřad vlády České republiky. Vila bude pro návštěvníky otevřena od 9 do 17 hodin, přičemž poslední komentovaná prohlídka je plánována na 16. hodinu.

Úřad vlády: Kramářova vila bude v tomto roce naposledy otevřena veřejnosti
Foto: vlada.cz
Popisek: Kramářova vila během otevření pro veřejnost

Zájemci se mohou těšit na prohlídku s odborným výkladem historiků, kteří je provedou nejen interiérem vily, ale také částí zahrady s jedinečným výhledem na Prahu. Návštěvníci budou seznámeni s historií vily i poutavým příběhem jejích prvních majitelů, manželů Kramářových.

Vila byla postavena podle projektu architekta Friedricha Ohmanna v letech 1911–1915 v novobarokním stylu doplněném secesními prvky. Budova o rozloze 700 metrů čtverečních měla po své dostavbě celkem 56 místností. Vedle soukromých ložnic a pracoven zde bylo několik jídelen, salonů, hal, hostinských pokojů a kulečníkový sál v ruském stylu.

V současnosti je Kramářova vila místem setkání předsedy vlády s významnými světovými státníky. Naposledy se premiér Andrej Babiš setkal v Kramářově vile s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem a německou kancléřkou Angelou Merkelovou.

Zájemci z řad veřejnosti měli letos v rámci oslav 100. výročí založení Československa mnoho příležitostí nahlédnout do těchto netradičních prostor. Pořádané dny otevřených dveří v Kramářově vile přilákaly v tomto roce již 11 590 návštěvníků.

Termín
17. listopadu 2018

Místo
Kramářova vila, Gogolova 212, Praha 1

Čas
9:00–17:00 hodin (poslední prohlídka začíná v 16:00 hodin)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…