Úřad vlády otevře na státní svátek impozantní interiéry Lichtenštejnského paláce veřejnosti

23.09.2021 10:57 | Tisková zpráva

Úřad vlády ČR uspořádá 28. září 2021 při příležitosti oslavy Dne české státnosti další z tradičních dnů otevřených dveří.

Úřad vlády otevře na státní svátek impozantní interiéry Lichtenštejnského paláce veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

V tento významný den umožní zájemcům nahlédnout za zdi Lichtenštejnského paláce, konkrétně do reprezentačních prostor sloužících nyní k pořádání důležitých protokolárních akcí či konferencí. První komentovaná prohlídka začne v 9 hodin a zakončení akce je plánováno na 17 hodin.

Lichtenštejnský palác, jehož historie sahá až do poloviny 16. století, je jednou z dominant pražské Kampy. V minulosti si tento vodní palác zvolila za své sídlo řada významných šlechticů, známá podnikatelská rodina i krajské vedení NSDAP. V současné době je palác využíván k pořádání protokolárních akcí či k ubytování státních delegací. Při návštěvě Prahy zde pobývali například japonský císař Akihito, norský král Harald V. či britská královna Alžběta II.

Kromě impozantních salónů a vzácného mobiliáře si budou moci návštěvníci prohlédnout i zajímavou výstavu protokolárních darů předsedy vlády, které si český premiér Andrej Babiš přivezl ze svých zahraničních cest.

Upozorňujeme návštěvníky, že vzhledem k nastaveným hygienickým pravidlům, bude vstup do Lichtenštejnského paláce podmíněn použitím respirátoru či obdobných prostředků využívaných k ochraně dýchacích cest naplňujících minimálně všechny technické podmínky a požadavky, včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem. Limit počtu návštěvníků je stanoven na 20 osob pro jednu komentovanou prohlídku.

Termín:
28. září 2021

Místo:
U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Program:
9:00 – zahájení dne otevřených dveří
16:00 – zahájení poslední komentované prohlídky
17:00 – ukončení dne otevřených dveří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…