Úřad vlády se potřetí připojí ke kampani Česko svítí modře na podporu osob s autismem

29.03.2018 20:43

V noci z pondělí 2. dubna na úterý 3. dubna 2018 se Strakova akademie zbarví do modra. Úřad vlády ČR se připojí k pátému ročníku celorepublikové osvětové kampaně Česko svítí modře, kterou pořádá platforma Naděje pro Autismus. Letošním mottem je „Navzdory osudu“ a projekt svou záštitou podpořil i předseda vlády Andrej Babiš.

Úřad vlády se potřetí připojí ke kampani Česko svítí modře na podporu osob s autismem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Na 2. dubna připadá Světový den zvýšení povědomí o autismu, jehož cílem je zlepšit informovanost veřejnosti o problematice poruch autistického spektra. Modrá barva, kterou bude nasvícena nejen řada významných institucí, symbolizuje komunikaci a sebevyjádření, tedy to, co dělá nemocným autismem nejvíce potíží.

„Jen v České republice žije s některou z forem autismu zhruba 250 tisíc lidí. Je důležité, aby lidé měli nejen informace o onemocnění, ale aby se ho dařilo především včasně diagnostikovat. Věřím, že projekty, jako je Česko svítí modře, tomu pomáhají,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš. Letošní kampaň Česko svítí modře začne 2. dubna 2018 a potrvá až do konce měsíce.

Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…