Ústecký kraj: Jarní sezóna na Zahradě Čech slavnostně zahájena

09.04.2022 14:12 | Tisková zpráva

Po dvou dlouhých letech se vrátila tradiční Tržnice Zahrady Čech, která odstartovala jarní sezónu výstavnictví v Litoměřicích. První jarní výstava nabízí návštěvníkům oblíbený tradiční sortiment, jako je sadba, květiny, cibuloviny, zahradní nářadí a nábytek, hnojiva či postřiky. Slavnostního zahájení jarní sezóny Zahrady Čech se zúčastnil i hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller spolu s dalšími členy krajského zastupitelstva, starostou města Litoměřice a senátorem Ladislavem Chlupáčem a litoměřickým biskupem Mons. Janem Baxantem.

Ústecký kraj: Jarní sezóna na Zahradě Čech slavnostně zahájena
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Jarní sezóna na Zahradě Čech musela být v minulých dvou letech zrušena kvůli nepříznivé situaci související s pandemií covidu-19. Nejen obyvatelé Ústeckého kraje tak přišli o akce, na které byli léta zvyklí. Letos již ale o tradiční akce litoměřického výstaviště ochuzeni nebudou. To dokazuje i letošní první prodejní výstava Tržnice Zahrady Čech, která se koná do neděle 10. dubna 2022. Ocení ji všichni zahrádkáři, chalupáři, kutilové i milovníci přírody.

„Jsem rád, že se do Litoměřic po dvou pro mnohé velmi náročných letech vrátila Tržnice Zahrady Čech, která je předzvěstí začínající jarní sezóny na zdejším výstavišti. Je mi velkou ctí, že mohu být jedním z těch, kteří zde další výstavní sezónu zahájí,“ uvedl v úvodu hejtman Jan Schiller. Poté si s ostatními hosty prohlédl výstaviště.

V září se návštěvníci mohou těšit už na 46. ročník podzimní Zahrady Čech, jednoho z největších zahradních veletrhů svého druhu v rámci celé České republiky. Pro svůj význam byla Zahrada Čech zařazena do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…