Ústecký kraj: Na krajském úřadě řešilo Česko klima

13.09.2020 17:33

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se dne 10. září 2020 konala beseda tvůrců televizního cyklu Česko řeší klima se žáky středních škol. Besedy se za Ústecký kraj zúčastnil náměstek hejtmana pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeněk Matouš.

Ústecký kraj: Na krajském úřadě řešilo Česko klima
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Besedu o klimatických změnách si pro žáky ze středních škol připravili tvůrci pořadu Česko řeší klima meteorolog Michal Žák a režisér i scénárista Daniel Tichý. Ti se ve druhém díle tohoto dokumentárního cyklu věnovali také projektům v Ústeckém kraji, které snižují emise oxidu uhličitého a pomáhají přizpůsobit se dopadům klimatických změn.

Na besedě se rozvinula podnětná diskuze, při níž žáci z ústeckého gymnázia v Jateční ulici, obchodní akademie i průmyslové školy rozebírali závažná témata týkající se změn klimatu a jejich dopadu na životní prostředí. Středoškoláci během besedy například navrhovali způsoby, jimiž by bylo možné snížit uhlíkovou stopu, zabývali se problematikou konzumní společnosti a probírali možnosti ukončení těžby uhlí v České republice a přechodu na obnovitelné zdroje energií.

Čtyřdílný dokumentární cyklus České televize Česko řeší klima ukazuje příklady dobré praxe v oblasti klimatických opatření. Ve spolupráci s obcemi a kraji seznamuje diváky s projekty snižujícími emise oxidu uhličitého a pomáhajícími přizpůsobit se dopadům klimatických změn. Důležitou součástí projektu jsou také besedy pro školy a veřejnost, pomocí nichž se autoři dokumentu snaží šířit osvětu této problematiky.

Pořad Česko řeší klima, který odvysílala Česká televize v srpnu 2020 na ČT2 je k dispozici k přehrání v internetovém archivu České televize ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…