Ústecký kraj: Profesionální hasiči v Mostě se dočkali zbrusu nové hasičské stanice za téměř 170 milionů korun

13.02.2022 19:27 | Tisková zpráva

Po dvou letech provizoria se profesionální hasiči v mosteckých Velebudicích dočkali zbrusu nové centrální hasičské stanice. Sídlo hasičů nahradilo původní, které sloužilo přes 45 let.

Ústecký kraj: Profesionální hasiči v Mostě se dočkali zbrusu nové hasičské stanice za téměř 170 milionů korun
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Zbojnice je připravena i k zásahům při olejových haváriích, dopravních nehodách a velkých mimořádných událostech, například železničních haváriích či při zřícení objektu. 

Anketa

Měl by ombudsman Křeček skončit za výrok, že Romové si za svou bytovou situaci můžou sami?

0%
98%
hlasovalo: 34665 lidí

Kompletně vybavená stanice má výjezdové garáže, místnost pro chemicko-technické služby, šatny, učebnu a kanceláře. Disponuje cvičnou věží, místností pro fyzickou přípravu, tělocvičnou i hřištěm. Pro mimořádné události je zbojnice vybavena speciálním technickým kontejnerem ke stabilizaci budov a pro zásahy u hromadných dopravních nehod.

U slavnostního otevření stanice HZS Most byl místopředseda vlády a ministr vnitra Vít Rakušan, poslanec a předseda výboru pro bezpečnost poslanecké sněmovny Pavel Žáček, generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, primátor města Most Jan Paparega, ředitel krajských hasičů Roman Vyskočil a další hosté.

„Je to krásné a kvalitní zázemí, kde mohou i aktivně odpočívat. Konečně mají důstojné prostředí, ve kterém se budou cítit dobře. Moc to těm mužům a ženám od hasičů přeji. Jsem rád, že tuto novou stanici mají,“ řekl při slavnostním otevření hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

O nutnosti postavit hasičům nové zázemí, kvůli nevyhovujícímu technickému stavu objektů, se začalo hovořit už v roce 2010. Výstavba stanice za více než 168 milionů korun ale začala až v polovině roku 2020. Část nákladů pokryla i dotace z Evropské unie.

V Ústeckém kraji mají hasiči novou stanici také v Bítozevsi a v Lovosicích. „V současné době se zpracovává projektová dokumentace na stanici v Klášterci nad Ohří,“ uvedl ředitel krajských hasičů Roman Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …