Ústecký kraj: Rezignace členů Výboru Regionální rady

26.02.2018 14:53

Dnes bylo Zastupitelstvo Ústeckého kraje informováno o rezignaci zastupitelů Ústeckého kraje, respektive zvolených členů Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad (dále jen „Výbor“), na funkci členů Výboru.

Ústecký kraj: Rezignace členů Výboru Regionální rady
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

V dosavadním složení fungoval Výbor od února roku 2017, kdy noví členové poprvé zasedali. Chod Úřadu Regionální rady to v současné chvíli nijak významně neohrožuje.

„Podnikáme kroky vedoucí k zajištění všech nezbytných úkonů tak, abychom mohli fungovat do jmenování nových členů Výboru,“ komentuje událost Jana Havlicová, ředitelka Úřadu Regionální rady. Dle zákona o podpoře regionálního rozvoje běží od dnešního dne 30 denní lhůta, po kterou budou odstupující členové vykonávat dosavadní funkce. Na připravovaném 119. zasedání dne 6. března se tedy ještě členové Výboru sejdou.

Ústecký kraj je poté dle zákona zodpovědný za zvolení nových členů Výboru, což musí proběhnout nejpozději do 90 dní. „Věřím, že pan hejtman udělá vše potřebné pro to, aby předešel případným rizikům, která jsou spojena s neusnášeníschopným výborem, a zajistí včas zvolení nových členů. K povinnostem Výboru totiž patří například schválit nejpozději do 30. června závěrečný účet Regionální rady. V případě neschválení hrozí Regionální radě sankce,“ dodává k záležitosti Havlicová.

Úkolem nového Výboru bude pokračovat v započaté práci na uzavírání Regionálního operačního programu a zajistit dostatek finančních prostředků potřebných pro jeho zdárné a úspěšné ukončení. Na prvním zasedání čeká nový Výbor také volba předsedy Regionální rady, jelikož stávající předseda Jaroslav Komínek, náměstek hejtmana Ústeckého kraje, je jedním z odstupujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…