Ústecký kraj: S tarifem DUK můžete využít všech výhod integrované dopravy

25.10.2019 11:44

Od 15. prosince bude jezdit na kolejích v Ústeckém kraji sedm dopravců. Na některé jsou cestující již zvyklí, někteří jsou noví. Co to však znamená pro cestující? Je důvod bát se chaosu? S integrovaným tarifem DUK je možné cestovat po kraji výhodně a pohodlně.

Ústecký kraj: S tarifem DUK můžete využít všech výhod integrované dopravy
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Ve všech vlacích na území Ústeckého kraje budou platit integrované jízdenky Dopravy Ústeckého kraje, a to v papírové i elektronické podobě. S jízdenkou DUK tak lze nejen využít vlak, ale také přestoupit na zelený autobus nebo se svézt MHD ve většině velkých měst v regionu.

Ve vlacích Českých drah bude kromě tarifu DUK zachován i jejich tarif, cestující si tak mohou zakoupit jízdenku DUK, nebo jízdenku ČD a využít tak některých slev, které ČD ve svých vlacích nabízejí. Jedná se zejména o tzv. IN karty. Ovšem pozor, jízdenka zakoupená v tarifu ČD není integrovaná a nelze na ni tedy využít všech výhod, které nabízí tarif DUK – přestupy na vlaky ostatních dopravců, zelené autobusy či MHD.

Při cestě mimo kraj nebo z jiného kraje do Ústeckého pojede cestující na jízdenku vydanou dle tarifu ČD.

„Ceny tarifu se pro příští rok nemění. Obdobně jako dříve zůstane ve vlacích Českých drah také možnost využít jejich tarif. Cestování na krajský tarif je však většinou levnější a navíc zahrnuje MHD ve městech. Letos se navíc podařilo s Českými drahami vyjednat, že budou na území kraje uznávat čipové karty Dopravy Ústeckého kraje, se kterými se cestujícím z tarifu DÚK nabídne sleva 10 % z běžného jízdného,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek.

Města, kde je již zaintegrována městská hromadná doprava a lze v ní využívat jízdenky DÚK – Děčín, Varnsdorf, Teplice, Bílina, Chomutov, Jirkov, Ústí nad Labem, Roudnice nad Labem, Most a Litvínov. Cenu jízdenky DÚK je možné zjistit na tarifním počítadle ZDE.

Autobusy a vlaky denně v Ústeckém kraji přepraví na sto tisíc cestujících. Jízdní řády se mění 15. prosince.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…