Ústecký kraj: Skleník bude sloužit výuce zahradnických oborů

22.10.2023 11:46 | Tisková zpráva

Krajští radní zahájili provoz moderního skleníku.

Ústecký kraj: Skleník bude sloužit  výuce zahradnických oborů
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace Ústeckého kraje má k užívání zbrusu nový moderní skleník. Sloužit bude pro výuku zahradnických oborů. Jeho provoz zahájili společně v Jirkově krajští radní Jindra Zalabáková a Tomáš Rieger. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31661 lidí

Skleník je součástí střediska Jirkov a sloužit bude převážně výuce učebních oborů zahradnická výroba, zahradnické práce, zahradník a zemědělec - farmář. Žáci se v něm naučí pěstování rostlin a zeleniny, pikýrování a přesazování výpěstků, roubování i ochraně rostlin. V budoucnu by skleník mohl sloužit také k výuce alternativních metod pěstování, například hydroponie. Žáci se díky novému skleníku seznámí také s vybavením, se kterým se jako absolventi školy setkají v provozech, ať už  v oblasti topení, větrání, stínění či úpravy vlhkosti prostředí. Součástí nové stavby jsou také dva menší domky, ve kterých bude umístěna přípravna a prodejna květin a vazeb, a parkoviště pro zákazníky.

Slavnostním zahájením provozu skleníku ve středisku Jirkov byla završena další úspěšná investiční akce Ústeckého kraje, jejímž cílem byla revitalizace areálu pro výuku zahradnických oborů. Realizace vyšla Ústecký kraj na bezmála 47 milionů korun (stavební práce 44 892 000 Kč s DPH, technický dozor 580 000 Kč, BOZP 230 000 Kč, projektová dokumentace 1 243 000 Kč).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

7:02 Správy železnic: Po pravém břehu Labe se pojede rychleji, zruší se všechny přejezdy

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektan…