Ústecký kraj: Technické hry v Duchcově připomněly důležitost vzdělání v těchto oborech

12.07.2018 17:11

V prostorách Gymnázia a Střední průmyslové školy v Duchcově se uskutečnil již 3. ročník Technických her, kterého se tentokrát zúčastnilo téměř 200 žáků osmých tříd z Teplicka.

Ústecký kraj: Technické hry v Duchcově připomněly důležitost vzdělání v těchto oborech
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Žákům byly technické obory přiblíženy zábavnou formou. Na jednotlivých stanovištích si mohli vyzkoušet své dovednosti. Jednalo se například o geocashing, kdy v areálu školního dvora a budovy školy museli nalézt ukryté „kešky“, architekturu a stavitelství poznávali prostřednictvím své vlastní stavby mostu, navíc rýsovali i „svůj“ dům v CAD systémech. Že ani matematika nemusí být nudná, předvedli všem zúčastněným studenti katedry informatiky PřF UJEP v Ústí nad Labem s „chytrými“ roboty. Zájem byl i o ukázku práce s měřickými přístroji, tzv. teodolity, nebo o výrobu slizu ve školních laboratořích.

Soutěžního klání se zúčastnil také náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Šmíd nebo vedoucí krajského odboru školství, mládeže a tělovýchovy Dagmar Waicová, starosta Duchcova Zbyněk Šimbera i zástupci úřadu práce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …