Ústecký kraj: Ústecká záchranka získala nejprestižnější ocenění Angels Diamond

18.10.2022 16:34 | Tisková zpráva

Angels Awards je nejprestižnější ocenění pro týmy a jednotlivce, kteří se zavázali k dokonalosti a neustálému zlepšování v péči o pacienty s mozkovou příhodou. A dobrou zprávou je, že právě toto ocenění získala na evropském kongresu urgentní medicíny EUSEM v Berlíně Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje (ZZS ÚK) a její propracovaný iktový program na území Ústeckého kraje.

Ústecký kraj: Ústecká záchranka získala nejprestižnější ocenění Angels Diamond
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Odborníci tvrdí, že každých 30 minut pacient s mozkovou mrtvicí, který mohl být zachráněn, zemře nebo je trvale invalidní, protože byl ošetřen ve špatné nemocnici. „Vše začíná již při volání na tísňovou linku 155, kde operátoři zjistí, že se jedná o příznaky mrtvice. Výjezdová skupina následně v rámci iktového programu směřuje pacienta do nemocnice, která je schopna poskytnout okamžitou intervenci. Víme, že při cévní mozkové příhodě bojujeme zejména o čas, který je pro pacienta a jeho následné uzdravení velmi důležitý,“ uvedl k získání prestižního ocenění Petr Bureš, statutární zástupce ředitele a náměstek pro nelékařské profese ZZS ÚK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …