Ústecký kraj: Vinařský hrozen potvrdil kvalitu vín z regionu

05.06.2016 19:08

Ceny hejtmana Ústeckého kraje předala u příležitosti soutěžní výstavy vín Vinařský hrozen v Litoměřicích hned dvěma zasloužilým vinařům krajská radní pro oblast kultury a památkové péče Jitka Sachetová.

Ústecký kraj: Vinařský hrozen potvrdil kvalitu vín z regionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lahve vína, ilustrační foto

Medaili si z překrásných prostor litoměřického Hradu odnesli Vladimír Šuhájek a Jan Podrábský. Prvně jmenovaný se vínu věnuje dlouhých padesát let. Vedle práce v Klášterních vinných sklepích Litoměřice je členem národní komise expertů pro hodnocení révových vín.

Jan Podrábský je dnes ředitelem vinařství v Roudnici nad Labem, aktivně pracuje v předsednictvu Cechu českých vinařů a je členem zatřiďovací komise znalců vín při České zemědělské a potravinářské inspekce v Brně.

V rámci pátého ročníku nejen soutěžní a prezentační, ale i prodejní výstavy vín, kterou organizuje Centrum cestovního ruchu Litoměřice, dominovali mezi třicítkou přihlášených místní vinaři. Vedle Žernoseckého vinařství Velké Žernoseky, které odešlo jako absolutní vítěz s cenou Champion výstavy za Modrý portugal 2014, si do téže obce odnesl ceny také majitel Rodinného vinařství Mikulenkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…