Ústecký kraj: Žáci vědí, jak se bezpečně chovat na internetu. Získali za to ceny

22.04.2022 21:01 | Tisková zpráva

Internet – dobrý sluha, špatný pán. V dnešní době je stále aktuálnější znalost on-line prostředí a s ním spojená problematika elektronické bezpečnosti. Žáci a studenti základních a středních škol se opět mohli zapojit do soutěže s projektem „Kraje pro bezpečný internet“ a vyhrát hodnotné ceny. Na Krajském úřadě Ústeckého kraje proběhlo předání cen výhercům krajského kola finále této soutěže.

Ústecký kraj: Žáci vědí, jak se bezpečně chovat na internetu. Získali za to ceny
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Ceny výhercům předala radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková. Smyslem soutěže je podpora prevence v oblasti elektronické bezpečnosti mládeže a preventivní aktivity snižující míru elektronické kriminality na území jednotlivých krajů.

V rámci krajského kola první příčku v kategorii 8-12 let obsadila Anna Marie Tacinová ze Základní školy v Teplicích, U Nových lázní. V kategorii 13 let plus zvítězila Eliška Cupalová ze Základní školy Varnsdorf.

V kategorii Kvíz PLUS získal první místo Ondřej Bičanovský ze Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy Chomutov. 

Ceny do soutěže věnovaly firmy Microsoft, Gordic a Ústecký kraj. Kraje pro bezpečný internet je projekt Asociace krajů České republiky. „Chtěla bych poblahopřát všem oceněným, zvláště pak dívkám. Tato soutěž jasně ukázala, že svět IT už není jen mužská záležitost. V kraji máme šikovné žáky a tato soutěž je toho důkazem,“ sdělila radní Jindra Zalabáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…