Ústecký kraj jednal se zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky o budoucí spolupráci

17.07.2021 22:45

V rámci přípravy Ústeckého kraje na čerpání finančních prostředků z mechanismů pro spravedlivou transformaci proběhlo dne 13. července 2021 pracovní jednání se zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky, a. s. Ústecký kraj zastupovali na jednání radní pro oblast strategie, přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková a radní pro oblast financí Jan Růžička. Jednání se zúčastnili i pracovníci krajského úřadu.

Ústecký kraj jednal se zástupci Českomoravské záruční a rozvojové banky o budoucí spolupráci
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Ústecký kraj plánuje prostřednictvím Českomoravské záruční a rozvojové banky podporovat především podnikatelský sektor, zejména malé a střední podniky, například formou nástroje na rychlé a flexibilní financování, které podpoří snížení rizik inovativních firem.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

V současné době se připravuje struktura grantových schémat financovaných z Fondu pro spravedlivou transformaci pro široké spektrum žadatelů.

„Banka je připravena podpořit investiční aktivity Ústeckého kraje a dalších veřejných i soukromých subjektů v regionu. Na specifické potřeby Ústeckého kraje a soukromých subjektů je banka připravena vyvinout nové programy nad rámec svých standardních produktů,“ uvedla po jednání radní pro oblast strategie, přípravy a realizace projektů Iva Dvořáková.

Českomoravská záruční a rozvojová banka, a. s., je speciální bankovní instituce 100% vlastněná státem, která vykonává činnosti ve veřejném zájmu, plní roli národní rozvojové banky.  Dlouhodobě se věnuje podpoře podnikatelského sektoru, zejména malých a středních podniků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…