V Křenovicích letos nově funguje Pošta Partner. Zřídila ji obec

08.07.2016 19:12

V hanáckých Křenovicích nedaleko Kojetína funguje pošta Partner pod obecním úřadem. Situace ale nebyla od začátku takto jasná. Nejprve začal místní poštu Partner provozovat majitel obchůdku, který se však po krátké době rozhodl přestat s podnikáním. Nynější franšízu, která sídlí ve stejné obecní budově s obchodem, proto převzal pod svá křídla obecní úřad.

V Křenovicích letos nově funguje Pošta Partner. Zřídila ji obec
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Křenovice jsou obcí, v níž žije 420 obyvatel. Dojíždí sem však také řada lidí za prací, funguje tu například škola, školka a učiliště. Pokud by tu pošta Partner nebyla, lidé by byli odkázáni na zhruba pět kilometrů vzdálený Kojetín. Místní pošta ale nabízí veškeré potřebné služby, které místní vyžadují. „Lidé se při změně nejprve obávali, že dojde ke zrušení pošty. Nevnímali to jako stěhování,“ uvedl Jaroslav Lejnar, starosta obce. „Museli jsme proto využít veškeré naše informační zdroje, abychom informovali o tom, že všechny poštovní služby zůstaly zachovány,“ dodal.

I přesto, že pošta Partner provozovaná obcí, funguje krátce, od 1. května 2016, lidé si sem našli cestu. Starosta proto uvažuje i o dalším využití prostor v budově s poštou. „Uvažujeme, že i zbytek nemovitosti využijeme na další služby lidem, jako třeba kadeřnictví, pedikúra, posilovna, knihovna, prostě že bychom tu vybudovali takový dům služeb,“ vysvětlil starosta Lejnar.

I když měli v Křenovicích zpočátku problém najít pracovníka, který by na poště Partner pracoval, nakonec se to povedlo. Za přepážkou proto sedí mladá žena, které vyhovuje i částečný pracovní úvazek. Výhodou pro místní občany je bezesporu provozní doba. „Pondělí, středa máme otevřeno v odpoledních hodinách od 14:30 do 17:30 hodin, v pátek máme od 13 do 16 hodin a úterý a čtvrtek dopoledne od 8 do 11 hodin,“ uvedl starosta Lejnar a dodal: „Já jsem spokojený s tím, jak to funguje. A myslím si, že i místní obyvatelé nemají důvod k nespokojenosti.“

Partner Křenovice  

Partner Křenovice

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…