V Lázních Luhačovice začala rekonstrukce hotelu Morava

20.12.2014 9:40

Lázně Luhačovice, a.s., začaly v těchto dnech rekonstruovat hotel Morava. Investice si vyžádá několik desítek milionů korun a potrvá do přelomu května a června 2015.

V Lázních Luhačovice začala rekonstrukce hotelu Morava
Foto: wikipedia
Popisek: Luhačovice

O projekt i samotnou realizaci rekonstrukce se podělí společnosti ze zlínského regionu. Po rekonstrukci se zvýší standard hotelu. Zrekonstruovaný hotel bude mít kapacitu 160 lůžek s vlastním sociálním zařízením. Informoval o tom výkonný ředitel Lázní Luhačovice Ing. Jiří Dědek, MBA.

„Jedná se o jednu z největších investičních akcí naší společnosti za posledních pět let. Naposledy se hotel dočkal opravy před asi půl stoletím. Aktuální kapacita hotelu je 180 lůžek, nová bude asi o dvě desítky míst nižší. V současnosti je totiž část pokojů ještě bez příslušenství, což už neodpovídá standardům současného ubytování. Po rekonstrukci bude mít každý pokoj k dispozici vlastní sociální zařízení, novou dispozici i vybavení. Obnovy se dočkají i společné prostory a zdravotní úsek. V hotelu vznikne i nová plynová kotelna, která zajistí větší efektivitu topení i lepší tepelný komfort v objektu,“ naznačil J. Dědek.

Hotel bude částečně zprovozněn již v polovině dubna. Místem rekonstrukce je část hlavního objektu střed (B), který je čtyřpodlažní, a část objektu C, který se nachází vpravo od něj. Cílem je zvýšení ubytovacího standardu vestavbou koupelen do jednotlivých pokojů a obměna interiérového vybavení. Součástí stavebních úprav je i rekonstrukce stávajícího výtahu a jeho prodloužení do čtvrtého patra. Změny se netýkají objektu A, kde je umístěn balneoprovoz, a také přízemí objektu C, kde byla již v prosinci roku 2013 vybudována pracoviště individuálního tělocviku a tělocvična.

Rekonstrukce se především dotkne vstupní haly s recepcí, příjmem a časováním procedur, na kterou navazuje hlavní jídelna, lobby bar a nová VIP jídelna. Ve druhém patře bude po rekonstrukci ubytovací a zdravotní část s ordinacemi lékařů, ošetřovnou, pokojem diferencované péče a místností s infuzí, EKG a spirometrií. Ve třetím a čtvrtém patře je navrženo pouze ubytování. Nábytek bude vyroben v dezénu ořech a také barevnost koupelen byla zvolena decentní. Po dokončení bude hotel Morava odpovídat tříhvězdičkové kategorii. Kromě ubytovacích a stravovacích služeb zde nebudou chybět ani kavárna, bar, kadeřnictví, pedikúra či prodej doplňkového sortimentu.

„Rekonstrukce hotelu Morava je správným strategickým rozhodnutím, jehož výsledkem je rozšíření nabídky komplexních léčebných a hotelových služeb akciové společnosti Lázně Luhačovice. Její realizaci umožní letošní oživení zájmu o pobyty v lázních a pozitivní výhled na další roky. Přestože nejde o rekonstrukci kompletní, protože se nedostane na stávající balneo, tak je svým rozsahem zásadní. Kromě hotelu Morava budou v průběhu roku 2015 probíhat i drobnější rekonstrukce lázeňských penzionů, kde se bude obnovovat především vybavení pokojů,“ uzavřel J. Dědek.

Hotel Morava *** leží na okraji lesa, nedaleko lázeňského parku v centru městečka Luhačovice. Výhodou hotelu je, že převážná část léčebných procedur se poskytuje přímo v objektu, další jsou poskytovány v 200 m vzdáleném hotelu Palace. Zajímavostí lázeňského domu Morava *** je jeho prostředí, tiché okolí, stylovost.

Lázně Luhačovice jsou nejoblíbenějšími moravskými lázněmi a s počtem cca 30 000 klientů ročně čtvrtými nejnavštěvovanějšími českými lázněmi. V Lázních Luhačovice se léčí onemocnění dýchacích cest, pohybového aparátu, trávicího ústrojí, látkové výměny (cukrovka), oběhového ústrojí, nervová onemocnění a onkologická onemocnění. Léčebné procedury jsou poskytovány v lázeňských hotelech Palace a Jurkovičův dům a v 5 specializovaných terapeutických zařízeních. Společnost Lázně Luhačovice, a.s., disponuje ubytovací kapacitou 1300 lůžek v 7 hotelech (z toho 500 lůžek ve čtyřhvězdičkových hotelích), 10 penzionech a 2 dětských léčebnách. Služby poskytuje 520 zaměstnanců, z toho je 17 lékařů a 170 osob zdravotnického personálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…