V Pardubickém kraji vznikla regionální Rada seniorů

09.02.2018 7:34

V Pardubickém kraji funguje od konce minulého roku krajská Rada seniorů. Hejtman Martin Netolický proto jednal ve středu s jejím předsedou Vladimírem Berounským o plánech a fungování této organizace, která zaštiťuje seniorské organizace a kluby.

V Pardubickém kraji vznikla regionální Rada seniorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

„O možnosti založení Rady seniorů Pardubického kraje jsme v minulosti debatovali s předsedou celorepublikové rady Zdeňkem Pernesem a jsem rád, že se podařilo krajskou radu ustavit i v našem regionu, jelikož jsme byli jedním ze dvou krajů, ve kterém nebyla. Je vidět, že organizace, které sdružují seniory, a to nejen obecného charakteru, ale také různé profesně laděné, mají o tento formát spolupráce zájem. Dohodli jsme se, že je nejprve nutné nadefinovat úkoly a činnosti, které by krajská rada vykonávala, a poté můžeme navázat konkrétnější formu spolupráce,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Mezi zakládajícími organizacemi bylo 13 organizací s celostátní působností a sedm klubů, které působí v Pardubickém kraji. Předsedou krajské Rady seniorů Pardubického kraje se stal Vladimír Berounský, místopředsedkyní Milena Brzoňová a v čele revizní komise stanul Petr Kolman.

Radu seniorů České republiky založilo v květnu roku 2005 12 členských organizací sjednoceného důchodcovského hnutí s přibližně půlmiliónovou členskou základnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.