V Praze - Čakovicích se v září otevře nová školka

29.06.2017 11:50

Nová školka pro 50 dětí rozšíří ve školním roce 2017/2018 kapacitu předškolních zařízení v Praze – Čakovicích. Po jejím otevření bude moci městská část nabídnout místa ve školkách již téměř 500 dětem.

V Praze - Čakovicích se v září otevře nová školka
Foto: M&K Real Estate
Popisek: Nová školka v Praze – Čakovicích

Prostory pro dvoutřídní školku vznikly v přízemí bytového dvojdomu, který byl zkolaudován v září 2016. Objekt je součástí projektu Čakovický park, jehož výstavbu postupně dokončuje společnost M&K Real Estate.

„Nebytový prostor o velikosti přes 500 metrů, sklep a garážové stání tvořící jejich příslušenství předáme městské části na základě kupní smlouvy za symbolickou cenu,“ říká Šárka Kloučková z obchodního oddělení M&K RE. I s pozemkem pro hřiště budou mít čakovické děti k dispozici plochu 900 m2. Navazovat na ně bude další, veřejné hřiště budované developerem.

Smlouva je připravena k podpisu, předání prostor se uskuteční do konce června. Jejich současná tržní se pohybuje kolem 20 milionů korun.

Městská část se stane zřizovatelem školky, vybaví ji a začne provozovat. Kompletace interiéru proběhne v srpnu, otevření školky je plánováno v září 2017.

„Organizačně bude spadat pod větší školku, kterou jsme otevřeli v roce 2008. Vybudovali jsme ji rovněž ve spolupráci s tímto developerem,“ upřesňuje místostarosta městské části Jiří Vintiška.

Další rozšiřování kapacity radnice neplánuje

V městské části Praha – Čakovice žije zhruba 11 tisíc obyvatel. Rodiče předškoláků podávají každoročně 200 až 250 přihlášek do zdejších tří mateřských škol. O děti, na které v daném školním roce místa ve školkách zřizovaných městskou částí nezbydou, se starají dva čakovické Krystálky. „Jsou to zařízení moderovaná městskou částí, s garantovanou úrovní předškolní výchovy,“ vysvětluje Jiří Vintiška.

Městská část Praha – Čakovice každoročně téměř veškeré volné rozpočtové prostředky vynakládá právě na školství. Přesto podle Vintišky nebylo v silách Čakovic a ostatních malých městských částí zvládnout vlastními silami babyboom uplynulých let.

„Výrazné mládnutí populace zejména v souvislosti s výstavbou nových bytových projektů jsme začali pozorovat už v roce 2004,“ říká místostarosta, který má na starosti čakovické školství již 5 let. Současná kapacita předškolních zařízení je dnes dvojnásobná.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…