V Praze proběhlo již 5. zasedání česko-vietnamské Smíšené komise pro hospodářskou spolupráci

14.07.2016 13:37

Zástupci více než 50 českých firem se zúčastnili 5. zasedání česko-vietnamské Smíšené komise pro hospodářskou spolupráci. Setkání organizovala Hospodářská komora České republiky a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu Socialistické republiky Vietnam.

V Praze proběhlo již 5. zasedání česko-vietnamské Smíšené komise pro hospodářskou spolupráci
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Hospodářská komora dlouhodobě spolupracuje se svým vietnamským partnerem VCCI (Obchodní a průmyslovou komorou Vietnamu) a například v loňském roce zorganizovala úspěšnou doprovodnou podnikatelskou misi předsedy Senátu PČR do Vietnamu," uvedl viceprezident HK ČR Bořivoj Minář, který na fóru vystupoval.

Téměř stomilionový Vietnam nabízí českým podnikatelům zajímavé příležitosti k investicím. Český export do Vietnamu navíc v posledních letech velmi roste. „Vietnam je dlouhodobým partnerem České republiky nejen z historických důvodů, ale rovněž i díky u nás žijící početné vietnamské komunitě a dále díky mnoha vietnamským občanům, kteří tady studovali a mají tak k Česku blízký vztah,“ doplnil Minář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…