V Senátu proběhne konference 'Finský vzdělávací systém'

25.05.2019 22:27

V úterý 28. května se v Senátu uskuteční konference, která má představit české veřejnosti finský vzdělávací systém a vysvětlit, co činí tento vzdělávací systém unikátním.

V Senátu proběhne konference 'Finský vzdělávací systém'
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Jeden z vchodů do Senátu

Finský vzdělávací systém je často spojován s dobrými výsledky v PISA testech, ale ví veřejnost, jak systém funguje? Chápe česká společnost, jak je vzdělávání vnímáno společností finskou? Jaké jsou cíle Finského vzdělávacího systému? Mají učitelé ve Finsku nějaké speciální schopnosti, které jinde nemají? Jak náročné je stát se učitelem, jak probíhají studia na pedagogických fakultách a co obnáší práce finského učitele? Na tyto a mnohé další otázky přijedou z Finska odpovědět odborníci a učitelé s několikaletou praxí.  

Program konference je ZDE.

V 15:15 se uskuteční tiskový briefing k tématu, na kterém vystoupí předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Jiří Drahoš a hlavní řečníci konference – Jari Lavonen z Univerzity Helsinki a ředitelka Inovačního oddělení Finské národní agentury pro vzdělávání Anneli Rautiainen. Tlumočení do českého jazyka bude zajištěno na konferenci (simultánně) i na tiskovém briefingu (konsekutivně).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…