V krkonošském lyžařském ráji zahájili novou běžeckou sezonu

15.12.2014 18:08

Ve Skiresortu Janské Lázně zahájili minulý týden novou sezonu běžeckého lyžování v Krkonoších. Jednotliví upravovatelé lyžařských tratí se sdružili v projektu Krkonoše – lyžařský běžecký ráj s cílem dále rozvíjet sportovní i zábavní možnosti regionu. Na úpravu lyžařských běžeckých stop přispěla organizátorovi projektu, svazku Krkonoše – svazek měst a obcí, i Nadace ČEZ částkou ve výši 100 000 Kč.

V krkonošském lyžařském ráji zahájili novou běžeckou sezonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněhová pokrývka, ilustrační foto

Krkonoše – svazek měst a obcí (zkráceně Svazek) představil ve Skiresortu Janské Lázně plánované záměry, aktuality i technické podrobnosti v rámci úpravy krkonošských tratí v následující zimní sezóně. Zároveň vytvořil předpoklady pro jednotlivé upravovatele tratí tak, aby ve své činnosti mohli efektivně pokračovat i přes špatné hospodářské výsledky minulé sezóny, způsobené nepřízní počasí. „Díky projektu Krkonoše – lyžařský běžecký ráj se nám i nadále podařilo udržet spolupráci více než dvaceti subjektů, které tratě upravují. Obce, tělovýchovné jednoty, lyžařské areály, oddíly i jednotlivci zajišťují svojí úpravou kvalitu více než 600 km lyžařských běžeckých tratí v Krkonoších i jeho podhůří. Aktuální informace o upravenosti lyžařských běžeckých tratí najdete na www.bilestopy.cz. Na tento web jsou přenášena online data z upravujících roleb a skútrů pomocí GPS zařízení,“ uvedl manažer Svazku Radek Vich.

Svazek má na starosti realizaci dlouhodobé strategie rozvoje regionu, podporu a koordinaci místního cestovního ruchu a spolupráci se širokým spektrem jednotlivých organizací ve více než 40 obcích v Krkonoších. Projekt Krkonoše – lyžařský běžecký ráj zajišťuje pestrost a kvalitu sportovně-rekreačních příležitostí pro širokou veřejnost a napomáhá místním podnikatelům i dobrovolníkům z krkonošských obcí a oddílů v jejich živnosti i snaze udržet horský region lehce dostupným a atraktivním.

Činnost Svazku podpořila Nadace ČEZ v rámci svého grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Ty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, osob s handicapem, kultury, sportu, životního prostředí, sociální péče, zdravotnictví, vědy a vzdělání. „Systematicky podporujeme místa a sdružení, která usilují o zajištění vhodných podmínek pro aktivní trávení volného času. Lyžování je v České republice jedním z tradičních sportů a jsme moc rádi, že jsme mohli prostřednictvím krkonošského Svazku podpořit jak nadšené sportovce z širokého okolí, tak i místní v jejich účasti na udržování krás a možností aktivního vyžití v našem nejvyšším pohoří,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…