V rámci příprav na LTE Vodafone čtyřikrát rozšiřuje optickou síť

29.10.2012 12:20

Vodafone se připravuje na příchod LTE a rozšiřuje svou páteřní síť o 4 500 kilometrů optických vláken. Díky tomu se délka optické sítě využívané zákazníky Vodafonu zvýší na celkových 6 000 kilometrů.

V rámci příprav na LTE Vodafone čtyřikrát rozšiřuje optickou síť
Foto: red
Popisek: Vodafone

Spolu s nedávným spuštěním technologie HSPA+ DC ve 44 městech je to další krok ke zvýšení kapacity a rychlosti současných i budoucích datových přenosů. Nová optická síť propojí v průběhu roku 2013 více než 70 měst České republiky.

?Vodafone si získáním optických vláken zajišťuje kvalitní páteřní infrastrukturu pro  současné i budoucí potřeby své mobilní sítě,“ říká Colin Shea, viceprezident pro strategii a plánování ve Vodafonu a dodává: „Všech šest tisíc kilometrů optické sítě v České republice napojíme na mezinárodní datovou síť Vodafonu.“

Datové služby sítě třetí generace od Vodafonu jsou dostupné pro více než 73%  obyvatel a nejvyšší rychlosti v rámci technologie HSPA+ DC mohou u Vodafonu zákazníci využívat bez ohledu na výši tarifu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…